BIO JE SMRT ZA ŽENE, HOLIVUD NAM JE ZAVIDEO ZBOG NJEGA: Izgubio je život u užasnoj tragediji, a imao je samo 40 godina… (FOTO)(VIDEO)

Na vrhuncu popularnosti, poginuo je u svojoj 40. godini u teškom udesu kod Inđije. Sa njim je bila i njegova devojka Jasmina Lisac, koja je imala samo 18. godina i koja je, takođe, nastradala

Glumačka scena obiluje legendama koje su ostavile neizbrisiv trag u domaćoj filmografiji, a većina nas pamti svoje detinjstvo i odrastanje po likovima koje su oni igrali. Nažalost, među voljenim srpskim glumcima ima i onih koji su doživeli tragičan kraj.
Aleksandar Aca Gavrić mlađim generacijama uglavnom je nepoznat

Jedna od legendi domaće filmografije jeste Aleksandar Gavrić, zvani Aca koji je rođen 28. maja 1932. godine u Beogradu. Među starijim generacijama ostao je upamćen kao opasan momak koji postiže nemoguće, razbija negativce i osvaja ženska srca.

Aleksandar je ostao zauvek među nama kao jugoslovenski glumac i bivši kapetan u vojsci. Među najvažnija filmska ostvarenja u kojima je glumeo ubrajaju se filmovi „Kapetan Leši“ i „Marš na Drinu“ u kojima je igrao glavne uloge, a često je bio viđen i u italijanskim i nemačkim akcionim ostvarenjima.

Njegova poslednja uloga je bila tokom post produkcije čuvenog filma „Paja i Jare“ u kojem je Aca igrao ulogu direktora kombinata.

Nažalost, 6. decembra 1972. godine u Inđiji dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je 40-godišnji glumac tragično nastradao i za sobom ostavio ostvarenja po kojima ćemo ga uvek pamtiti.

Delić njegove najzapaženije uloge u filmu „Kapetan Lesi“, možete pogledati u videu koji je u prilogu:

Izvor: Espreso.rs