4 mitova o stidnim dlakama u koje ne treba da verujete

Kada je reč o intimnoj zoni i stidnim dlakama, ukusi su različiti. Neki vole da ta regija bude potpuno glatka, dok drugi preferiraju prirodan izgled.

Koji su najčešći mitovi o stidnim dlakama?

MIT 1: Stidne dlake štite od seksualno prenosivih bolesti
Upravo je suprotno. Kada su duge, dlake u intimnim regijama su savršeno mesto za razvoj bakterija. One zadržavaju određenu količinu vlage i zato su odlično mesto za život mikroorganizama, od kojih neki izazivaju i seksualno prenosive bolesti.

Uklanjanje dlaka je preporučljivo, ako se radi na higijenski pravilan način.

MIT 2: Stidne dlake smanjuju seksualno zadovoljstvo
Neke žene uklanjaju stidne dlake zato što smatraju da tako bolje osećaju dodire partnera i zadovoljstvo je veće, dok druge žene kažu da bolje postižu orgazam sa prirodnim izgledom.

Ipak, sa naučne tačke gledišta, dlake u intimnoj zoni su tzv. okidači za muškarce. Žlezde koje su smeštene ispod kože proizvode supstancu bez mirisa koja u kombinaciji sa bakterijama koje se razvijaju među dlakama sačinjava feromone koji podstiču seksualnu želju kod suprotnog pola.

MIT 3: Boja stidnih dlaka je ista kao boja kose
Boja stidnih dlaka ne mora biti ista, pa čak ni slična boji kose, jer stidne dlake imaju drugačiju strukturu od kose.

Kod nekih ljudi u pitanju su nijanse, a kod nekih je boja stidnih dlaka potpuno drugačija od boje kose, ali često se dešava da je slična boji obrva.

MIT 4: Stidne dlake rastu istom brzinom kao kosa
Kada ih uklonimo one ubrzo ponovo porastu, ali je dobra vest da, ako ih pustimo duži period, one neće rasti u nedogled kao kosa.

Postižu određenu dužinu i prestaju sa rastom.

Izvor: crnobelo.rs