10 ukusnih namirnica koje tope masne naslage kao od šale!

Ne postoji magična hrana od koje ćete smršati za jedan dan, ali postoje namirnice koje vam mogu pomoći u gubitku kilograma. Sve namirnice imaju različit sastav. Ako želite da smršate, birajte one koje su bogate vlaknima i zdravim mastima. Jedite prirodnu hranu. Jedite sveže voće i povrće i izbegavajte šećere. Jedite manje porcije šest puta na dan i vodite računa o unosu kalorija. Evo koje vam namirnice mogu značajno pomoći da smršate i zadržite vitak stas.

1. Zeleni čaj

Ovo je jedno od najzdravijih pića. Pun je antioksidanasa. One pospešuju sagorevanje masti i ubrzavaju mršavljenje.

Istraživanje je pokazalo da komponente iz zelenog čaja mobilišu masti iz masnih ćelija i pojačavaju dejstvo hormona koji sagorevaju masti. Zelenom čaju možete dodati đumbir, limun ili bosiljak kako biste ga učinili još zdravijim. Svakog dana popijte jednu šolju.

2. Jogurt

Jogurt je pun probiotika i proteina koji su dobri za metabolizam i koji pomažu u gubljenju kilograma. Održavanje želuca zdravim zaštitiće vas od rezistencije na leptin koja zapravo predstavlja hormonsku neravnotežu koja dovodi do gojaznosti. Jogurt smanjuje apetit i povećava osećaj sitosti. Čuvajte se dodatog šećera u voćnim jogurtima. Umesto kupovnih, možete sami napraviti voćni jogurt tako što ćete dodati sveže voće običnom jogurtu.

Izbegavajte jogurte sa niskim procentom masti i sa ukusima, jer oni sadrže veliku količinu šećera i kalorija. Uvek birajte punomasne jogurte.

3. Ovsena kaša

Porcija ovsene kaše ujutru mnogo je zdravija od kornfleksa. Iako je možda teško poverovati, ali ovas ima veoma malo kalorija. On će ubrzati gubljenje kilograma. Ljudi koji redovno jedu ovsenu kašu imaju zdrav nivo holesterola.

Koristite samo ovsene pahuljice ili mekinje umesto upakovanih, zaslađenih kaša. Ovas će obezbediti dovoljno vlakana telu, odnosno prirodnu energiju za ceo dan. Duže ćete biti siti i čak ćete sniziti nivo holesterola.

4. Avokado

Avokado sadrži mnogo zdravih masti, kalijum i dijetalna vlakna, koja pomoću kalijuma regulišu balans tečnosti i pražnjenje creva. Oni suzbijaju glad i smanjuju salo na stomaku. Tako ćete izgubiti nekoliko kilograma.

Avokado obezbeđuje duži osećaj sitosti i obezbeđuje vašem telu hranljive materije i zdrave masti.

5. Ječam

Ova žitarica se može koristiti za gubljenje kilograma i u veganskoj ishrani, jer je bogata hranljivim materijama. Bogata je i vlaknima, a u srednjeistočnim zemljama od nje se pravi i hleb. Ječam sadrži nerastvorljiva vlakna koja pružaju osećaj sitosti.

Kao i kada jedete ovas, duže ćete biti siti.

6. Bademi

Bademi su namirnica bogata proteinima i vlaknima. Zahvaljujući tome, pružaju duži osećaj sitosti. Možete da ih jedete kao užinu između dva obroka ili da ih dodate u salatu. Oni su jedan od najboljih stimulansa za gubitak kilograma.

Bademi su korisni i za varenje i crevnu peristaltiku jer sadrže korisne masti.

7. Borovnice

Borovnice su bogate antioksidansima, vitaminom C i vitaminom E. One su savršena zdrava užina jer sadrže malo kalorija.

Potvrđeno je da su borovnice efikasne u smanjenju sala na stomaku. Možete ih pomešati sa jogurtom ili ovsenom kašom kako biste imali kompletan obrok.

8. Miso

Ova supa potiče iz Japana. Ona je mešavina bujona i fermentisang pasulja, tofua, mladog luka, algi i morske trave.

Jedna porcija sadrži 2 g proteina i samo 25 kalorija. Takođe sadrži i vitamine B kompleksa i zaštitne masne kiseline što supu čini još zdravijom.

9. Zdrave mahunarke

Sve mahunarke su bogate vlaknima, stoga pružaju duži osećaj sitosti i kontrolišu glad. Osim što utiču na smanjenje težine, one su višestruko korisne za organizam jer snižavaju krvni pritisak i smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Konzumirajte mahunarke ako želite da smanjite salo na stomaku. Ukusne su i hranljive u isto vreme.

10. Kiseli kupus

Kiseli kupus je bogat probioticima i prebioticima, koji održavaju crevnu floru zdravom.

Jak imuni sistem je rezultat uravnotežene mikroflore. Zdrava crevna flora će vas zaštititi od hroničnih upala organa za varenje i rezistencije na insulin.

Izvor: fokuzz.com